Oпорочен търг

В този под-форум се обсъждат процедурите по участие в публични продажби. Тук можете да задавате въпроси, които ви вълнуват относно участието ви в публична продан, срокове, такси и всякакви други важни дреболии.

Oпорочен търг

Мнениеот bobibest на 12 Яну 2010 19:58

Здравейте , искам да споделя за един търг , който е предварително опорочен . Става дума за един апартамент до НДК , на ул. Тунджа 50 .Имах много сериозно намерение да участвам , но днес разбрах че дори и да спечеля ще си остана с пръст в уста .Първо ,собствениците на имота не мога да ги изкарам поне до края на април и второ те много сериозно са се подготвили да развалят търга и да насрочат нова продан. Въпроса ми е защо аз трябва да разбирам тези неща , не е ли това работа на ЧСИ и не трябва ли да носи някаква отговорност за несвършена работа. Аз съм сигурен че ЧСИ , ако искаше щеще да рзбере за проблемите и би следвало да ги обяви на потенциалните купувачи. Очаквам вашите мнения .
Поздрави
bobibest

Re: Oпорочен търг

Мнениеот jores на 12 Яну 2010 20:43

:idea: , би ли споделил за подробности, до колкото разбрах на огледа днес е имало доста потенциални участници, или поне такива, които са изявили желание да го видят.
Ще бъде интересно и полезно за всички.
jores

Мнениеот bobibest на 12 Яну 2010 21:43

Аз споделих , не знам какво друго ви интересува . Очаквам отговор от специалисти в тази област
bobibest

Мнениеот jores на 12 Яну 2010 22:13

"Аз съм сигурен че ЧСИ , ако искаше щеще да рзбере за проблемите и би следвало да ги обяви на потенциалните купувачи."

На мен ми е интересно, какви точно са проблемите.

"Първо ,собствениците на имота не мога да ги изкарам поне до края на април" - Защо?

"и второ те много сериозно са се подготвили да развалят търга и да насрочат нова продан" - Какво им е основанието?

Едва ли има длъжник, който е с настройката да излезне от имота без да опита да "поостане" още малко, и едва ли има длъжник, който да не мисли, как да не осуети проданта - това са нормални реакции, проблем за купувача е когато длъжника има правно основание, в случая има ли такова?
jores

Мнениеот bobibest на 12 Яну 2010 22:33

Здравей , не се познаваме но не разбирам какво ме питаш . Хората , които живеят там не могат да бъдат изведени от апартамента по никой начин до април-такъв е закона .А за втора точка съм платил 150 лв. за да разбера , какво повече да ти кажа? По скоро чакам отговор как се процедира в такъв случай
bobibest

Мнениеот jores на 13 Яну 2010 10:09

Значи, ясно въпроса ти е как се процедира по принцип, аз лично нямам идея, когато има нещо нередно може би жалба.
Но четейки мнението не мога да не забележа, че то касае най - атрактивния търг в София за момента, който приключва само след един ден. Обявяваш, че имота е проблемен без никакви факти освен, че си платил за да узнаеш какви са проблемите. Гледайки от страни човек не може да не се замисли дали темата не е леко манипулативна с цел отказ на потенциални участници в търга, може и да е така може и да не е, като не се посочват факти а голи твърдения зане ли човек.
Та въпроса ми е за конкретните проблеми, които визираш.
До тук няма данни доказващи, че търга е опорочен, каквото и да означава това.
jores

Мнениеот bobibest на 13 Яну 2010 18:09

Разбрах въпроса най на края :D Значи що се отнася до хората който живеят вътре , те просто не могат да бъдат извадени от там до края на април и това би следвало да го знаеш . А за второто ти давам една задачка :D
Защо длъжника е един , а апартамента живее друг човек - мнго близък роднина на въпросния длъжник. Какво търси там? Би следвало да намериш сам отговора . Да не обяснявам ,че в апартамента можеше да се влезе два дни преди търга. Просто работата е ясна . Бих могъл да пусна жалба , но какво от това . Аз просто се отказвам да играя за този имот. Между другото , точно след месец виж какво ще стане с пазара на недвижими имоти............
Поздрави
bobibest

Мнениеот jores на 13 Яну 2010 18:40

:D , днеска започнах по задачката, от пусто любопитство. Ще докладвам, като/ако се справя :D
ще се радвам да се запознаем някой ден.
Поздрави
jores

Мнениеот bobibest на 13 Яну 2010 18:50

Аз също ще се радвам да се запознаем , имам разни идейки за тези търгове и може да обменим опит.
bobibest

Назад към Как се участва в публични продажби