Банките играят спекулативно

В този под-форум се обсъждат процедурите по участие в публични продажби. Тук можете да задавате въпроси, които ви вълнуват относно участието ви в публична продан, срокове, такси и всякакви други важни дреболии.

Банките играят спекулативно

Мнениеот Anka на 08 Юни 2010 18:29

Ясно е, че на пръв поглед този, който е дал предложение граничещо с оценката,
прави добро на длъжника. Но такива предложения блокират търга. Много малко вероятно е някой да наддаде цял задатък/10%/ над оценката. А често този, който е дал най-високата цена е дал още 2-3 предложения, по-ниски и е замислил да жертва 1 задатък, но да стигне много по-малка крайна цена. В много случай успява.
Такава схема разиграват Банките. Какво им струва Те да заявят 3-4 предложения? Пък и ЧСИ уреждат с тях плащанията по най-изгодния за тях начин. Май даже не представят документ за внесен задатък!
Обикновенният наддавател получава обратно НЕ веднага задатъка, ако не е успял. Парите се задържат от ЧСИ по разни причини поне 1 седмица, това е типичното!
Освен гортото предсавителите на Банките навярно имат шанс да присъстват при първичния оглед на имота, другите потенциални купувачи не винаги могат да огледат добре имота.
И така участието на Банките при първа продан не е в полза на длъжника, нито към обикновените наддаватели. С тях търгът е опорочен, няма наддавателната тръпка и свободата да наддаваш до край.
Остава само неприятното чувство от това, че пак някой е в услуга на Банките.
Anka
 
Мнения: 6
Регистриран на: 05 Юни 2010 09:41

Re: Банките играят спекулативно

Мнениеот jores на 08 Юни 2010 21:55

Анка здравейте отново ;) ,
Всеки играе за да спечели вкл. и банките. На база на това, което сте написали помислете ако банката не участва а някой друг е с няколко предложения? не е ли същото.
Незнам в колко търгове сте участвали, но според моите наблюдения банките нямат никакъв интерес да придобиват имоти и участват рядко.
Понеже повдигнахте въпроса след търговете на ул. Ст. Планина от миналата седмица предполагам, че от там сте разочаровна. Ще има нови търгове и тръпка при всички положения.

Взискателя не внася задатък до размера на дълга към него, реално задатъка е в дълга.
И един съвет не си теглете задатъка докато официално - писменно не получите доказателство, че спечелилия проданта е платил цената, и пазете този документ, след време може и да проверите в агенция по вписвания за всеки случай ако имате някакви съмнения.

Най - искренно ви пожелавам успех, ако мога да бъда полезен пишете.
jores
 
Мнения: 90
Регистриран на: 18 Мар 2009 22:23


Назад към Как се участва в публични продажби

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron

© 2009-2012 Targ.bg Всички права запазени.

Уеб дизайн и изработка
Extensa Web Development

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg
Част от функционалностите на сайта са създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Рзвитие на конкурентноспособността на българската икономика”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от “Търг.бг” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз или Договарящия орган.