Как да процедирам?

Задоволителни ли са постигнатите цени, как сте се справили след спечелването на търга, кога сте влезнали във владение, имало ли е жалби, колко време е траела цялата процедура, какви разходи сте имали, проблеми с бивши собственици.

Как да процедирам?

Мнениеот Anka на 08 Ное 2010 11:48

Много моля да ме насочите към най-ефективния начин да реша проблема си, а той е:
Ура, успях да спечеля търг за апартамент, който ми харесваше според Определението, според прикачените фотоматериалите, според написаното в офертите на фирми за съседни на него имоти в сградата.
Не ми осигуриха оглед до деня на проданта. Пазач на имота бе длъжника, но той всячески се измъкваше да покаже апартамента. Настоявах, но бях научила за проданта доста късно и не успях. Рискувах и участвах в търга, защото имаше достатъчно материали по делото, включително и снимки.
Но в деня на проданта или ден-два след нея, апартаментът е ограбен.. Няма вътрешни врати, няма радиатори, а дори и остъкляване на балкон е свалено. Последното се вижда на снимките към Определението.
Съдия изпълнителят реагира веднага, принудително отворихме апартамента, аз написах Жалба до него и искам възстановяване на състоянието на апартамента, според оценката, но...за да не загубя задатъка- изплатих цялата сума. Тя вече не е реалната. Не знам как да процедирам по- настоятелно. Кой ще е отговорен и как ще ми се възстанови загубеното- не само материално, но и свързано с строителни грижи.
Навярно не съм първи случай, може би проблемът има много варианти, но вярвам, че повдигането му е важно не само за мен.
Anka

Re: Как да процедирам?

Мнениеот jores на 08 Ное 2010 12:37

Здравейте,
трябва да се опитате да покриете щетите.
За имота има назначен пазач. В повечето случаи е длъжника.
За да бъдем откровенни, ограбване на врати, радиатори и дограми няма как да остане незабелязано от съседите. В този ред на мисли, е много вероятно да се докаже лесно, кой е извършил погрома и да се търси наказателна и материална отговорност.
Знаете ли дали пазача е уведомил органите на реда за посегателсвтото? Ако не е защо? Изобщо кой реши, че апартамента е орабен? Докато вие не бъдете въведена в имота владелец е страият собственик.

По - късно днес или утре ще се включа с допълнения.

Поздрави,
jores

Мнениеот jores на 09 Ное 2010 10:54

Здравейте отново,
помислете върху варианта, ако за длъжника и управител на имота остава някаква сума след разпределението към взискателя, да търсите начин тя да послужи за възстановяване на причинените вреди. При всички положения той е отговорен за повереното му имущество, дори и да не успеете преди разпределението това не означава, че нямате възможност да получите сумата в последствие.

Поздрави,
jores

Мнениеот zezi72 на 19 Мар 2011 17:41

Анка, как приключи историята?
zezi72

Назад към Резултати от реализирани търгове - сподели своя опит