относно провеждането на публични продажби

В този под-форум на вашите въпроси ще отговарят събедни изпълнители, адвокати и консултанти, които са специалисти в търговете и публичните продажби на недвижими имоти.

Re: относно провеждането на публични продажби

Мнениеот jores на 11 Яну 2011 14:29

Здравейте,
радвам се, че намирате полза от сайта :) .

Относно регистрацията на ЧСИ правилно сте го тълкували. Когато е регистриран върху плащанията за предоставяните услуги се заплаща ДДС.
Относно имотите има облагаеми и необлагаеми сделки, като текстовете с точност можете да видите в ЗДДС.
При определени ситуации дори собственика да е регистриран по ДДС сделката е необлагаема, като например старо жилище /над 5 години/.

Поздрави и успех в начинанията отново.
jores
 
Мнения: 90
Регистриран на: 18 Мар 2009 22:23

Re: относно провеждането на публични продажби

Мнениеот Leonid на 11 Фев 2012 16:06

Здравейте! Процедурата за публична продан на имота е обявена преди да е влязло в сила Промяната в ГПК касаеща публичните продажби с Държавния вестник от 21 декември 2010 год, Глава 43; "Изпълнение върху недвижими вещи", "Следващ купувач".
Самият търг се състоял след промяната в закона и имотът е възложен на "следващ купувач", съгласно изменението на Чл. 493, ал.3, т.2 от 21.12.2010., . Въпросът ми е следният: редно ли е имотът да се възложи на "следващ купувач", който е внесъл сумата, при условие че процедурата за публична продан е със датата преди обнародването на измененията? Значи ли, че ЧСИ е свършила работата си ненадлежно и е пренебрегнал законите и датите на тяхното влизане в сила?
Leonid
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Фев 2012 00:12

Предишна

Назад към Консултирай се със специалисти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron

© 2009-2012 Targ.bg Всички права запазени.

Уеб дизайн и изработка
Extensa Web Development

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg
Част от функционалностите на сайта са създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Рзвитие на конкурентноспособността на българската икономика”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от “Търг.бг” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз или Договарящия орган.