въпрос за деиствия на ЧСИ

В този под-форум на вашите въпроси ще отговарят събедни изпълнители, адвокати и консултанти, които са специалисти в търговете и публичните продажби на недвижими имоти.

въпрос за деиствия на ЧСИ

Мнениеот dgeri на 16 Яну 2010 19:33

Станах поръчител на лице теглило потребителски кредит от банка. Лицето спира да плаща погасителните си вноски от септември 2008 година. Банката чрез Раюйонен съд получава заповед за изпълнение на парично задължение въз основа на документ ,с която съда разпорежда на 13.10.2009 г, на мен солидарно с кредитора, неговата съпруга, която е съкредитополучател и още един поръчител да заплатим сума от няколко хиляди лева. Издава се и изпълнителен лист с които аз и останалите лица сме осъдени да заплатим горната сума. На 10.12.2009 г. във фирмата където работя се получава запорно съобщение за запор върху заплатата ми , а на следващия ден от банка в която имам сметка ми се удържа цялата дължима сума.
Имам няколко въпроса:
Трябвало ли е да бъда уведомен и потърсен за заседанието на съда взел решението с което ме осъжда без мое присъствие?
Може ли ЧСИ да прави запор върху трудовото ми възнаграждение и сметката ми без да съм поканен за доброволно внасяне на дълга?
Какво трябва да направя за да си възстановя взетата сума?
Към кого да се обърна за да си потърся правата ако са ми нарушуни?
dgeri
 

Назад към Консултирай се със специалисти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron

© 2009-2012 Targ.bg Всички права запазени.

Уеб дизайн и изработка
Extensa Web Development

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg
Част от функционалностите на сайта са създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Рзвитие на конкурентноспособността на българската икономика”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от “Търг.бг” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз или Договарящия орган.