Правила при явно наддаване

В този под-форум се обсъждат процедурите по участие в публични продажби. Тук можете да задавате въпроси, които ви вълнуват относно участието ви в публична продан, срокове, такси и всякакви други важни дреболии.

Правила при явно наддаване

Мнениеот jflo на 26 Мар 2009 10:13

Здравейте

Поздравления за добрия сайт. ;) Надявам се в бъдеще да има и повече информация относно насрочените публични продажби, поне за момента не са публикувани голяма част от продажбите, които са обявени.

Вече участвах в първия си публичен търг, за съжаление без успех :( Цената отиде на нива, които са съпоставими с реалните цени на имотите.

След отварянето на офертите се пристъпи към явно наддаване. При явното наддаване се получи странна ситуация (вече бях извън играта)- двама участници едновременно предложиха цена по-висока с 1 задатък (май че и двамата вдигнаха ръка преди питането кой ще даде по-висока цена). ЧСИ посочи единия участник за първи предложил цената, а другия участник се принуди да отиде с 1 стъпка нагоре.

Въпрос на бързина ли е наддаването?
Може би трябва се сложат електронни системи за наддаване подобно на "Стани богат" :lol:
jflo
 

Re: Правила при явно наддаване

Мнениеот jores на 26 Мар 2009 10:26

:D , винаги е така първия път. Не е въпрос на бързина а на добра подготовка и мотивация за закупуването на даден имот, трябва много мисъл, познания и практика за да се направи удар. Важно е не кога ще успееш а какъв е крайния резултат - лично мнение.
Относно офертите, целта ни е да публикуваме максимален брой оферти. За сега успяваме да бъдем с най - голямата база данни. До три месеца ще имаме техническа възможност да публикуваме офертите до 25 дни преди дадено събитие за градовете; София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Ст. Загора, Сливен, Пазарджик, Габрово.

Ако разкажеш подробности може и да направим един анализ ;) .
jores
 
Мнения: 90
Регистриран на: 18 Мар 2009 22:23

Re: Правила при явно наддаване

Мнениеот bobibest на 22 Дек 2009 11:55

Правилата са следните: ако има повече участници готови да наддават явно се започва с участника който първи е подал предложение в съда . За това на входящия номер се записва дата и час
bobibest
 
Мнения: 8
Регистриран на: 22 Май 2009 14:17

Re: Правила при явно наддаване

Мнениеот zezi72 на 19 Мар 2011 17:52

Никъде не видях такава процедура в ГПК. Печели първият вдигнал ръка, което е доста субективно. Би ли могло това да е довод да се оспори търга (дори и от учасник не участващ в явното наддаване) и каква е процедурата ако обжалването се признае?
zezi72
 
Мнения: 7
Регистриран на: 22 Авг 2010 10:26


Назад към Как се участва в публични продажби

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron

© 2009-2012 Targ.bg Всички права запазени.

Уеб дизайн и изработка
Extensa Web Development

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg
Част от функционалностите на сайта са създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Рзвитие на конкурентноспособността на българската икономика”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от “Търг.бг” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз или Договарящия орган.